Internetmarkkinointi.fi http://www.internetmarkkinointi.fi Kävijöitä, kauppaa, kassavirtaa ja kasvua internetmarkkinoinnin avulla. Fri, 06 Oct 2017 20:32:50 +0000 fi hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.5 Moving Parade http://www.internetmarkkinointi.fi/moving-parade/ http://www.internetmarkkinointi.fi/moving-parade/#respond Tue, 21 Mar 2017 12:42:05 +0000 http://www.internetmarkkinointi.fi/?p=3164 Markkinoijille ja mainostajille me ollaan kaikki liikkuvia maaleja. Joskus saattaa olla, että viestisi tavoittaa asiakkaan juuri oikeaan aikaan (asiakas kuulee hinauspalvelun radiomainoksen juuri, kun on ajanut ojaan tai kun lähetät uutiskirjeen, asiakas vastaa: ”sattuipas sopivasti, kun laitoit viestiä”. Mutta useimmissa tapauksissa asia ei ole juuri sillä hetkellä ajankohtainen. Fiksu internetmarkkinoija ymmärtää tämän realiteetin ja on […]

The post Moving Parade appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
Markkinoijille ja mainostajille me ollaan kaikki liikkuvia maaleja. Joskus saattaa olla, että viestisi tavoittaa asiakkaan juuri oikeaan aikaan (asiakas kuulee hinauspalvelun radiomainoksen juuri, kun on ajanut ojaan tai kun lähetät uutiskirjeen, asiakas vastaa: ”sattuipas sopivasti, kun laitoit viestiä”. Mutta useimmissa tapauksissa asia ei ole juuri sillä hetkellä ajankohtainen.

Fiksu internetmarkkinoija ymmärtää tämän realiteetin ja on siksi läsnä potentiaalisen asiakkaan elämässä säännöllisesti ja monipuolisesti (hyvän maun mukaisesti)- muistuttamassa olemassaolostaan siltä varalta, että tilanne potentiaalisen asiakkaan puolelta olisi muuttunut ja ostoikkuna avautunut.

Voidakseen tehdä tätä fiksun internetmarkkinoijan täytyy kerätä rekisteriä ihmisistä (retargeting-listat, sähköpostilistat, tykkääjät yms.), jotka todennäköisesti joskus voivat tunnusmerkkiensä perusteella ostaa.

Muista, että ostaminen on vain ajan kysymys. Kun ostoikkuna aukeaa, oletko sinä ja brändisi päällimmäisena asiakkaan mielessä?

The post Moving Parade appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
http://www.internetmarkkinointi.fi/moving-parade/feed/ 0
”Google Analytics kertoo sinulle, mikä kanava tuo myyntiä ja mikä ei.” http://www.internetmarkkinointi.fi/google-analytics-kertoo-sinulle-mika-kanava-tuo-myyntia-ja-mika-ei/ http://www.internetmarkkinointi.fi/google-analytics-kertoo-sinulle-mika-kanava-tuo-myyntia-ja-mika-ei/#respond Sat, 11 Mar 2017 18:46:42 +0000 http://www.internetmarkkinointi.fi/?p=3154 Todellisuudessa Google Analytics tarjoaa hyvin pienen ja vajavaisen osan internetmarkkinoinnin kokonaiskuvasta. 1. Se kertoo, montako sivua kävijä on keskimäärin selannut mutta ei kerro sitä, onko kävijä ollut ”eksyksissä” vai kiinnostunut selatessaan sivua. 2. Se kertoo välittömän poistumisprosentin mutta ei sitä, onko kävijä saanut kaiken tarvitsemansa heti ensimmäiseltä sivulta vai onko kävijä poistunut sen takia, että […]

The post ”Google Analytics kertoo sinulle, mikä kanava tuo myyntiä ja mikä ei.” appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
Todellisuudessa Google Analytics tarjoaa hyvin pienen ja vajavaisen osan internetmarkkinoinnin kokonaiskuvasta.

1. Se kertoo, montako sivua kävijä on keskimäärin selannut mutta ei kerro sitä, onko kävijä ollut ”eksyksissä” vai kiinnostunut selatessaan sivua.

2. Se kertoo välittömän poistumisprosentin mutta ei sitä, onko kävijä saanut kaiken tarvitsemansa heti ensimmäiseltä sivulta vai onko kävijä poistunut sen takia, että luuli tulleensa väärään paikkaan.

3. Se ei kerro, tuliko suoran liikenteen kauppa kaverin suosituksesta tai lehtimainoksesta. Se ei kerro, tuliko Facebook-mainoksesta itsensä verkkokauppaan klikannut henkilö siksi, että oli kuullut radiomainoksen työmatkallaan.

Koska Google Analytics ei kerro paljoakaan siitä, mitä kävijöiden päässä todella liikkuu, ei Google Analyticsin perusteella kannata vetää kovinkaan suuria johtopäätöksiä.

Annan esimerkin: Järjestän silloin tällöin webinaareja, joiden tarkoitus on saada uusia asiakkuuksia. Webinaarien tehoa on periaatteessa helppo seurata. Mitä enemmän yhteydenottoja webinaarin lopuksi, sitä parempi webinaari on ollut kyseessä. Todellisuudessa monet yhteydenoton jättäneet ovat seuranneet minua jo pitkään. He ovat klikanneet Facebook-mainoksiani, avanneet sähköpostikirjeitäni ja kuulleet suosituksia minusta tuttavayrittäjiltään. Webinaari on ollut se viimeinen niitti, joka on lopulta saanut heidät ottamaan minuun yhteyttä. Toiko webinaari minulle myyntiä? Periaatteessa kyllä, mutta oliko myynti pelkästään webinaarin ansiota? Ei missään tapauksessa.

Koska markkinoinnissa on lopulta kyse IHMISISTÄ ja ihmisten tekemiin OSTOPÄÄTÖKSIIN vaikuttavat niin monet asiat, minkään valtakunnan nettisivuanalytiikka ei kykene valaisemaan meille todellisia syy-seuraus-suhteita. Pahimmassa tapauksessa se vain johdattaa harhaan.

Siksi sinun tulisi pitää ennen kaikkea huoli, että muistutat olemassaolostasi säännöllisesti kohdeyleisösi keskuudessa. Juuri mikään näkyvyys ei ole turhaa. Mitä useampi kanava sinulla on käytössä, sitä useampi ihminen huomaa sinut. Pidä huoli, että saat mahdollisimman paljon näyttökertoja, klikkauksia ja kävijöitä sivuillesi. Pidä myös huoli, että sinulta on helppo ostaa, jotta saamasi huomio saa mahdollisuuden realisoitua rahaksi.

On juuri mahdotonta olla tekemättä kauppaa, jos näkyy hyvin ja säännöllisesti, erottuu selkeästi omalla brändillään ja myy tuotetta, jota ihmiset haluavat ja voivat helposti ostaa. Tee markkinointia ”isolla pensselillä”. Luota siihen, että ihmiset puhuvat, miettivät, hakevat ja lopulta ostavat (silloin, kun se heille sopii). Kun ostoikkuna aukeaa, on tärkeää, että brändisi on kirkkaana heidän mielessään.

The post ”Google Analytics kertoo sinulle, mikä kanava tuo myyntiä ja mikä ei.” appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
http://www.internetmarkkinointi.fi/google-analytics-kertoo-sinulle-mika-kanava-tuo-myyntia-ja-mika-ei/feed/ 0
Internetmarkkinoinnin suurin ongelma http://www.internetmarkkinointi.fi/internetmarkkinoinnin-suurin-ongelma/ http://www.internetmarkkinointi.fi/internetmarkkinoinnin-suurin-ongelma/#respond Tue, 07 Mar 2017 09:54:10 +0000 http://www.internetmarkkinointi.fi/?p=3143 Se on tämä: Putkiremonttia kaipaa tänä päivänä liki 40% kaikista suomalaisista asuinrakennuksista. 500 000 asuinrakennuksesta se tekee n. 200 000. KUITENKIN…”putkiremontti” hakusanaa haetaan KOKO SUOMEN alueella Googlesta vain 1600 kertaa kuukaudessa ja ”linjasaneeraus” hakusanaa vain 1000 kertaa kuukaudessa. Ja näistä hauista vain pieni osa on ihmisiltä, jotka ovat etsimässä putkiremonttiyritystä. Tilanne on sama kattoremonteissa, ikkunaremonteissa, kylpyhuoneremonteissa, […]

The post Internetmarkkinoinnin suurin ongelma appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
Se on tämä:

Putkiremonttia kaipaa tänä päivänä liki 40% kaikista suomalaisista asuinrakennuksista. 500 000 asuinrakennuksesta se tekee n. 200 000.

KUITENKIN…”putkiremontti” hakusanaa haetaan KOKO SUOMEN alueella Googlesta vain 1600 kertaa kuukaudessa ja ”linjasaneeraus” hakusanaa vain 1000 kertaa kuukaudessa. Ja näistä hauista vain pieni osa on ihmisiltä, jotka ovat etsimässä putkiremonttiyritystä.

Tilanne on sama kattoremonteissa, ikkunaremonteissa, kylpyhuoneremonteissa, elämäntaparemonteissa, purukaluston remonteissa ja monissa muissa remonteissa…

Ennaltaehkäisy ei ole, eikä koskaan tule olemaankaan muodissa. Asiakkaan aloitetta on turha odottaa. Silloin, ja vasta silloin, kun putki pamahtaa, hammas kipeytyy, katto alkaa vuotamaan tai stressi kaataa aikuisen ihmisen sairasvuoteelle, havahdumme tilanteeseen ja sitoudumme muutokseen. Ja tähän tilanteeseen ajautuminen ei ole enää kenenkään etu.

Tässä maassa iso osa kaupankäynnistä tapahtuu vain ja ainostaan siksi, että myyjä ilmestyy pyytämättä ja yllätyksenä asiakkaan eteen ja ehdottaa ratkaisua, jolle on ilmiselvä tarve.

Mitä tämä tarkoittaa markkinoinnissa?
Jos asiakashankintasi perustuu pelkästään asiakkaan houkuttelemiseen tekemään aloite, asiakasmääräsi on todennäköisesti tällä hetkellä vain murto-osan siitä, mitä se VOISI olla.

Koska asiakas ei itse ole aktiivinen, täytyy tehokkaan internetmarkkinoinnin perustua aktiivisuuteen – siihen että oikea tieto löytää asiakkaan, eikä toisin päin.
Käytännössä tämä tarkoittaa asiakkaan KESKEYTTÄMISTÄ ja tärkeistä asioista MUISTUTTAMISTA Facebookissa (Facebook-mainonta), yrityksen omilla nettisivuilla (Chat, pop-up), muilla nettisivuilla (Google Display)ja sähköpostilaatikossa (personoidut suorakirjeet, jotka lähtevät automaattisesti).

Markkinointi, joka ei keskeytä tai häiritse ketään, on lopulta tehotonta eikä siitä saa juuri koskaan riittävästi volyymia myyjille. (Putkiremontti Oulu hakusanaa haetaan 30 kertaa kuukaudessa Googlesta).

Jos tuotteesi / palvelusi on oikeasti hyvä, miksi et tekisi kaikkesi sen myymiseksi ja markkinoimiseksi, silläkin uhalla että joku pahoittaa mielensä? Älä jää odottelemaan aloitetta, tee se itse. Ja tätä voi tehdä myös fiksusti! Kun markkinointikoneistosi poimiii sinulle mielenkiintoisen tapauksen, joka on antanut jo useita positiivisia signaaleja, tee aloite!

The post Internetmarkkinoinnin suurin ongelma appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
http://www.internetmarkkinointi.fi/internetmarkkinoinnin-suurin-ongelma/feed/ 0
Pidä huolta luvuista ja tulokset realisoituvat kuin itsestään http://www.internetmarkkinointi.fi/pida-huolta-luvuista-ja-tulokset-realisoituvat-kuin-itsestaan/ http://www.internetmarkkinointi.fi/pida-huolta-luvuista-ja-tulokset-realisoituvat-kuin-itsestaan/#respond Sun, 05 Mar 2017 09:58:27 +0000 http://www.internetmarkkinointi.fi/?p=3145 Aktiivisessa myynnissä ratkaisevat ripojen, myyntipuheluiden ja myyntikäyntien määrä. Jos keskityt näihin ns. alkulukuihin, voit ennustaa viivan alle jäävän lopputuloksen. Myös internetmarkkinointi on lopulta numeropeliä. Kuinka monta klikkausta mainoksiisi kohdistui viime viikolla? Kuinka moni kävi nettisivuillasi? Kuinka kauan siellä keskimäärin viivyttiin? Mitä välitavoitteita siellä saavutettiin? Ovatko lukusi laskussa vai nousussa edellisvuoteen nähden? Kun keskityt pitämään huolta […]

The post Pidä huolta luvuista ja tulokset realisoituvat kuin itsestään appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
Aktiivisessa myynnissä ratkaisevat ripojen, myyntipuheluiden ja myyntikäyntien määrä. Jos keskityt näihin ns. alkulukuihin, voit ennustaa viivan alle jäävän lopputuloksen.

Myös internetmarkkinointi on lopulta numeropeliä. Kuinka monta klikkausta mainoksiisi kohdistui viime viikolla? Kuinka moni kävi nettisivuillasi? Kuinka kauan siellä keskimäärin viivyttiin? Mitä välitavoitteita siellä saavutettiin? Ovatko lukusi laskussa vai nousussa edellisvuoteen nähden?

Kun keskityt pitämään huolta internetmarkkinoinnin tärkeimmistä luvustasi, törmäät näihin haasteisiin:

1) Tilanneseuranta – mitä jos Facebook-mainoksesi menee hylkyyn ja ilmoitus tapahtumasta jää tulematta? Ilman automaattista raportointia huomaat sen ehkä seuraavan kuukauden johtoryhmän kokouksessa, jossa tarkastellaan yhdessä analytiikkaa. Mitä jos Google-mainoskampanjasi on lakannut näyttämästä kokonaan huonojen laatupisteiden takia? Ilman automaattista raportointia saattaa mennä kuukausia, että huomaat miksi Googlesta ei ole tullut pitkään aikaan yhtään ainoaa liidiä.

2) Matalan kynnyksen reagointi ja tekeminen – laskusuuntaisiin lukuihin pitää reagoida nopeasti. Onko jokin rikki? Ei. No ollaanko me vain jääty jälkeen? Tarvitaan tilanneanalyysi, uusia mainoksia, uusia kohdennuksia, uusia tarjouksia, uusia postauksia, uusia nettisivuja, uusia liidinkeruumenetelmiä, uusia asiakastarinoita, uusia tapoja hyödyntää resursseja, uusia asiantuntija-artikkeleita…

Perfektionisti, joka löytyy yllättävän monesta yrityksestä (onneksi siitä voi oppia pois kun näkee dataa siitä kuinka kallista täydellisyyden tavoittelu on yritykselle), jumittuu ensimmäisen toimenpiteen kohdalla ja tukehtuu to-do listaansa.

Keskity tuottamaan 80% laatua 1/5 ajasta. Tähän tarvit oikean henkilön, jolla on käytössään oikeat työkalut. internetmarkkinoinnissa ratkaisee määrä. Korkeaan määrään pääset vain laskemalla yksittäisen toteutetun toimenpiteen läpimenoaikaa.

The post Pidä huolta luvuista ja tulokset realisoituvat kuin itsestään appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
http://www.internetmarkkinointi.fi/pida-huolta-luvuista-ja-tulokset-realisoituvat-kuin-itsestaan/feed/ 0
Tehoa internetmarkkinointiin työntekijöiden osallistamisen avulla http://www.internetmarkkinointi.fi/tyontekijoiden-osallistaminen-yrityksen-markkinointiin/ http://www.internetmarkkinointi.fi/tyontekijoiden-osallistaminen-yrityksen-markkinointiin/#respond Sat, 04 Mar 2017 16:58:49 +0000 http://www.internetmarkkinointi.fi/?p=3065 Monissa suomalaisissa yrityksissä (koskee erityisesti asiantuntija- tai palveluyrityksiä) on valtava määrä osaamista, asiantuntemusta ja näkemystä. Tämä osaaminen ei kuitenkaan juuri koskaan näy yrityksen nettimarkkinoinnissa. Sen sijaan yrityksen markkinointi on pintapuolista ja teennäistä – ja sitä hoitaa ehkä joku ulkopuolinen toimisto tai freelancer. Facebook-sivujen postauksista näkee usein selvästi, milloin päivittämässä on ollut joku firman työntekijöistä ja […]

The post Tehoa internetmarkkinointiin työntekijöiden osallistamisen avulla appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
Monissa suomalaisissa yrityksissä (koskee erityisesti asiantuntija- tai palveluyrityksiä) on valtava määrä osaamista, asiantuntemusta ja näkemystä.

Tämä osaaminen ei kuitenkaan juuri koskaan näy yrityksen nettimarkkinoinnissa. Sen sijaan yrityksen markkinointi on pintapuolista ja teennäistä – ja sitä hoitaa ehkä joku ulkopuolinen toimisto tai freelancer. Facebook-sivujen postauksista näkee usein selvästi, milloin päivittämässä on ollut joku firman työntekijöistä ja milloin joku ulkopuolinen taho. Markkinoinnista ei välity rautainen ammattitaito, perusteellinen asiakasymmärrys tai kokonaisvaltainen näkemys toimintaympäristöstä, jossa asiakkaat toimivat.

Jos jokainen työntekijä kantaisi kortensa kekoon, ei yrityksellä olisi enää mitään markkinointiongelmaa.

Työntekijät suhtautuvat kuitenkin tähän asiaan usein nuivasti:

-”Kun olisi niitä oikeitakin töitä tehtävänä – ei tässä ehdi päivitellä mitään fasepuukkia”
-”Mun oma Facebook-profiili on mun henkilökohtaisia juttuja varten. On tärkeää erottaa työ ja yksityiselämä”
-”Mä häpeän noita meidän mainoksia, ne on niin hölmöjä”

Ratkaisua on lähdettävä hakemaan oikeista motiiveista. Mikä työntekijää motivoi? Siinä missä sijoittajat ovat kiinnostuneita sijoitetun pääoman tuotosta ja yrittäjät yritystensä kassavirroista, työntekijä on kiinnostunut työpaikkansa jatkuvuudesta ja oman (+perheensä) tulevaisuutensa turvaamisesta.

Unohdetaan siis hetkeksi yrityksen oma blogi tai Facebook-sivu. Anna työntekijälle lupa pelata omaan pussiin! Kun yrityksen työntekijä aktivoituu sosiaalisessa mediassa (Facebook, LinkedIn, Twitter) ja alkaa omalla nimellään tuottamaan lisäarvoa julkiseen toimialalla ja sen ulkopuolella käytävään keskusteluun, kaikki voittavat. Työntekijä saa nostettua omaa uskottavuuttaan, tunnettuuttaan ja asiantuntijaprofiiliaan tulevaisuuttakin ajatellen(jos tämä ei työntekijää kiinnosta, voit miettiä kannattaako sellaista työntekijää edes pitää palkkalistoilla). Työnantaja saa näkyvyyttä omalle brändilleen (henkilö työskentelee yrityksessä Teemu Kinnunen Oy) ja live-demonstraatiota oman henkilöstönsä rautaisesta osaamisesta.

Mitä jos työntekijä haluaisi aktivoitua somessa mutta ei vain saa sitä aikaiseksi?

Jos olet joskus yrittänyt aktivoida itseäsi tai muita esimerkiksi uuden LinkedIn postauksen muodossa, tiedät että idean keksiminen ja ensimmäisen järkevän lauseen tuottaminen ovat haastavimmat osat kokonaisuudessa.

Tähän tarvitaan AMPLIFIKOINTIA (vahvistamista). Jokaisesta yrityksestä löytyy yleensä yksi tai kaksi henkilöä, joiden päivittäisiin rutiineihin kuuluu netissä roikkuminen, uusien kirjojen kahlaaminen, toimialan seuraaminen ja uusien ideoiden esittely muille työntekijöille. Hyvin usein nämä henkilöt ovat toimitusjohtajia, myyntipäälliköitä tai markkinointivastaavia, joiden toimenpiteet jäävät usein pelkän puheen asteelle mutta joilla on kuitenkin valtavan suuri tiedonjano ja intohimo omaan tekemiseensä.

Siinä missä amplifioija ei itse saa aikaiseksi juuri mitään, se voi antaa LÄHTÖLAUKAUKSEN ja äärimmäisen hyvät pohjat työntekijän postaukselle tai kuratoinnille.

Muistaakseni yksi äärimmäisen suuri mullistus myyntityöhön oli se, kun aikoinaan keksittiin erottaa buukkaaminen ja käyntien ottaminen eri työtehtäviksi eri henkilöille.

Tehdäänkö sama markkinoinnissa?

The post Tehoa internetmarkkinointiin työntekijöiden osallistamisen avulla appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
http://www.internetmarkkinointi.fi/tyontekijoiden-osallistaminen-yrityksen-markkinointiin/feed/ 0
Selkeitä totuuksia bisneksestä on hyvin vähän http://www.internetmarkkinointi.fi/selkeita-totuuksia-bisneksesta-on-hyvin-vahan/ http://www.internetmarkkinointi.fi/selkeita-totuuksia-bisneksesta-on-hyvin-vahan/#respond Wed, 22 Feb 2017 18:19:45 +0000 http://www.internetmarkkinointi.fi/?p=3029 ”Jos yrityksellä ei ole nettisivuja, se ei ole olemassa.” Eräs paikallinen yritys Rovaniemellä tekee miljoona euroa tulosta joka vuosi, ilman nettisivuja. Kun jakelukanavat ovat kunnossa ja joku muu hoitaa tuotteen markkinoinnin, nettisivuja ei tarvita.  Ja tiedoksi, Euroopassa tapahtuvasta kaupankäynnistä vain n. 10% tapahtuu netissä!  ”Jos kuluttajille myyvässä verkkokaupassa ei ole edes verkkomaksupainikkeita, sieltä ei tänä […]

The post Selkeitä totuuksia bisneksestä on hyvin vähän appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
”Jos yrityksellä ei ole nettisivuja, se ei ole olemassa.”

Eräs paikallinen yritys Rovaniemellä tekee miljoona euroa tulosta joka vuosi, ilman nettisivuja. Kun jakelukanavat ovat kunnossa ja joku muu hoitaa tuotteen markkinoinnin, nettisivuja ei tarvita. 

Ja tiedoksi, Euroopassa tapahtuvasta kaupankäynnistä vain n. 10% tapahtuu netissä! 

”Jos kuluttajille myyvässä verkkokaupassa ei ole edes verkkomaksupainikkeita, sieltä ei tänä päivänä osta kukaan.”

Kaverini verkkokauppa, jonka design on muuten 90-luvulta, myy 150 000€ edestä tavaraa joka kuukausi. Tuotetekstit ovat suppeat, käytettävyys kehno ja maksun voi suorittaa vain tilisiirrolla tai laskulla. Tuote on riittävän hyvä, katteet ovat kohdillaan, kilpailutilanne hänen kannaltaan herkullinen ja markkinan koko kasvaa nopeasti.

”Jos yrityksen tarjoama tuote ei erotu riittävästi kilpailijoiden tuotteesta, se ei voi menestyä.”

Ovatko McDonaldsin hampurilaiset parhaita hampurilaisia, joita olet koskaan maistanut? Ovatko IKEAN kalusteet parasta mahdollista laatua? 

Kaikki tavara tulee Kiinasta, usein niiltä samoilta Shenzenin tehtailta. Mitä eroa on Möttösen ja Virtasen putkiremonttiyrityksillä pk-seudulla? Kumpikin osaa hommansa – toinen on ehkä hieman parempi asiakaspalvelussa mutta häviää toiselle hinnassa. Samaa putkiremonttipalvelua myyvät kumpainenkin, ja kumpikin pärjää bisneksessä.

”Jos yrität aina olla halvin, häviät varmasti.”

Wal-Mart on maailman suurin vähittäismyyjä ja liikevaihdoltaan maailman suurin yritys. Se on alusta asti pyrkinyt olemaan halvin vaihtoehto kuluttajille. Wal-Martin yksi sloganeista kuuluukin: ”Everyday low prices”.

”Kylmien puheluiden soittaminen ei kannata.”

Joillakin kannattaa, joillakin ei. Kaikki riippuu kustannuksista ja voluumista. Kuinka paljon maksat hankitusta käynnistä? Kuinka monta käyntiä saat sillä hinnalla? 

Bisneksessä on hyvin vähän selkeitä totuuksia. On monta tapaa nylkeä kissa. Älä niele purematta väitteitä, joita ihmiset sinulle heittävät. Lähde ennen kaikkea liikkeelle siitä, mitä ITSE olet HAVAINNUT omasta toimialastasi ja markkinastasi.

The post Selkeitä totuuksia bisneksestä on hyvin vähän appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
http://www.internetmarkkinointi.fi/selkeita-totuuksia-bisneksesta-on-hyvin-vahan/feed/ 0
Virtuaalikurssi: pienyrittäjän markkinoinnin 6 kulmakiveä http://www.internetmarkkinointi.fi/virtuaalikurssi-pienyrittajan-markkinoinnin-6-kulmakivea/ http://www.internetmarkkinointi.fi/virtuaalikurssi-pienyrittajan-markkinoinnin-6-kulmakivea/#respond Fri, 08 Jul 2016 11:08:54 +0000 http://www.internetmarkkinointi.fi/?p=3019 Kurssin aikana opit seuraavaa… Moduuli #1 Kuinka erotut kilpailijoistasi? Tässä moduulissa käymme läpi keinoja, joilla erotut kilpailijoistasi muulla tavalla, kuin hintoja polkemalla. Kun osaat kertoa palveluistasi ja tuotteistasi muista erottuvalla tavalla, se vetää puoleensa potentiaalisia asiakkaita, jotka myös kuuntelevat mitä sinulla on heille tarjota. Tällaisille liideille ja asiakkaille tuotteet ja palvelut myyvät vähän kuin itsestään, eivätkä liidit karkaa pois halvimman hinnan perässä. Moduuli #2  Strategia, […]

The post Virtuaalikurssi: pienyrittäjän markkinoinnin 6 kulmakiveä appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>

Kurssin aikana opit seuraavaa…

Moduuli #1 Kuinka erotut kilpailijoistasi?

Tässä moduulissa käymme läpi keinoja, joilla erotut kilpailijoistasi muulla tavalla, kuin hintoja polkemalla. Kun osaat kertoa palveluistasi ja tuotteistasi muista erottuvalla tavalla, se vetää puoleensa potentiaalisia asiakkaita, jotka myös kuuntelevat mitä sinulla on heille tarjota. Tällaisille liideille ja asiakkaille tuotteet ja palvelut myyvät vähän kuin itsestään, eivätkä liidit karkaa pois halvimman hinnan perässä.

Moduuli #2  Strategia, joka tuo sinulle enemmän liidejä, myyntiä ja yhteydenottoja nettisivuiltasi

Jos nettisivuillasi käy jo jonkin verran väkeä, mutta vain häviävän pieni osa ottaa yhteyttä tai ostaa, tästä moduulista on sinulle paljon hyötyä. Tämän yksittäisen strategian toteuttaminen on jo pitkään ollut osa asiakastyötäni ja tuottanut asiakkailleni merkittäviä tuloksia. Tässä moduulissa opit, mikä tämä strategia on.

Moduuli #3 Kuinka hyödynnät Facebookia markkinoinnissasi?

Melkein puolet suomalaisista on Facebookissa, ja iso osa meistä on siellä huomattavan osan valveillaoloajastamme. Tässä moduulissa opit 5 yksinkertaista keinoa hyödyntää Facebookia markkinoinnissasi. Nämä 5 keinoa toimivat toimialastasi riippumatta.

Moduuli #4 Google Analytics kiireiselle pienyrittäjälle

Google Analytics on uskomattoman hieno, mutta monimutkainen työkalu. Tämä moduuli on suunniteltu kiireiselle pienryittäjälle, joka haluaa saada kaiken tärkeän ja tarvittavan tiedon siitä mikä on toiminut (ja mikä ei) nopeasti ja vaivattomasti, jotta voi saamansa tiedon perusteella tehdä tarvittavia muutoksia (tai juhlia uusia markkinoiniin voittoja). Tässä moduulissa opit löytämään Google Analyticsistä pienyrittäjälle elintärkeät tiedot nettisivun toimivuudesta ja tuottavuudesta. Opit mm. minne mainontaan sijoitetut eurosi menevät ja kuinka ne tuottavat, mitkä yksittäiset kanavat tuovat sinulle tällä hetkellä suurimman osan myynnistäsi ja mitkä ovat nettisivusi pahimmat pullonkaulat. Jo yksin tämän moduulin arvo on yrityksellesi moninkertainen verrattuna koko virtuaalikurssin hintaan.

Moduuli #5 Hakutuloksissa näkyminen: 7 kohdan tarkistuslista

Google tuo sinulle tälläkin hetkellä suurimman osan kävijäliikenteestäsi, joten jo toimivaa kanavaa kannattaa laajentaa entisestään. Tässä moduulissa käymme läpi tarkistuslistan, jota seuraamalla kehität oman bisneksesi hakukonenäkyvyyttäsi eettisesti ja sääntöjä rikkomatta. Mukana on myös pari menetelmää, jotka olen pitänyt omina salaisuuksinani ja käyttänyt niitä omien asiakkaitteni hakutulosten parantamiseksi.

Moduuli #6. Kuinka saada asiakkaita — täysin ennustettavasti* (VAROITUS: saattaa tuoda liikaa liidejä, liian nopeasti)

”*Teemu, laita mylly kiinni! Mulla on 63 vastaamatonta sähköpostia [potentiaalisilta asiakkailta] viikonlopun jäljiltä” *(sähköpostiviesti asiakkaaltani)

Yksi suurimmista markkinoinnin haasteista on ollut yritykseen kohdistuvan kiinnostuksen ”realisoiminen” laadukkaiksi yhteydenotoiksi ja kaupoiksi. Tässä moduulissa käymme läpi yksityiskohtaisesti menetelmän (ja sen eri variaatioita), jolla saat tuotettua *ennustettavasti* potentiaalisten asiakkaiden yhteydenottoja. Tämä menetelmä on yksi tehokkaimmista koskaan urani aikana käyttämistäni. Kyseessä ei ole mikään uusi tai testaamaton menetelmä, vaan strategia ja työkalu, jota lukuisat monen miljoonan liikevaihdon tuottavat yritykset käyttävät kansainvälisesti.

**

Nyt kun ymmärrät, mitä kaikkea tämä kurssi sisältää, ja kuinka paljon yrityksesi tulee hyötymään tämän tiedon hallinnasta rahallisesti ja ajallisesti, seuraava kysymyksesi varmasti on, kuinka paljon kurssi mahtaa maksaa?

Jokainen kuudesta moduulista on arvoltaan helposti yli 500€. Kurssin hinta ei kuitenkaan ole 3000€, eikä edes 1997€.

Kurssin normaali hinta on 997€ + alv 24%. Mutta koska järjestän kurssin nyt ensimmäistä kertaa, saat sen hintaan 497€ + alv24 %.

Muistathan, että otan kurssille vain 10 osanottajaa, jotta pystyn tasapuolisesti vastaamaan kaikkien osallistujien kysymyksiin toimenpiteiden soveltamisesta eri toimialoille.

Jos kiinnostuit, lähetä sähköpostia osoitteeseen teemu.kinnunen@internetmarkkinointi.fi otsikolla ”virtuaalikurssi”.

Aloitamme tiistaina 12.7. klo 14 !

Ystävällisin terveisin,
Teemu

The post Virtuaalikurssi: pienyrittäjän markkinoinnin 6 kulmakiveä appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
http://www.internetmarkkinointi.fi/virtuaalikurssi-pienyrittajan-markkinoinnin-6-kulmakivea/feed/ 0
Markkinointipalveluiden ostamisen problematiikka http://www.internetmarkkinointi.fi/markkinointipalveluiden-ostamisen-problematiikka/ http://www.internetmarkkinointi.fi/markkinointipalveluiden-ostamisen-problematiikka/#comments Fri, 15 Apr 2016 10:20:04 +0000 http://www.internetmarkkinointi.fi/?p=3009 Oletko koskaan yrittänyt ostaa markkinointipalveluita? Jos olet, tämä kuvaus saattaa kuulostaa sinusta tutulta: Otat yhteyttä pätevältä vaikuttavaan kaveriin/toimistoon Saat vastauksen parin päivän kuluttua ja järjestätte yhdessä tapaamisen tai etäpalaverin Juttelette lyhyen tuokion ja kaveri lupaa lähettää sinulle tarjouksen ensi viikon loppuun mennessä Viimein tarjous tulee powerpoint tai pdf-muodossa sähköpostiisi Hinta lähes pudottaa sinut tuolilta ja […]

The post Markkinointipalveluiden ostamisen problematiikka appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
Oletko koskaan yrittänyt ostaa markkinointipalveluita?

Jos olet, tämä kuvaus saattaa kuulostaa sinusta tutulta:

 1. Otat yhteyttä pätevältä vaikuttavaan kaveriin/toimistoon
 2. Saat vastauksen parin päivän kuluttua ja järjestätte yhdessä tapaamisen tai etäpalaverin
 3. Juttelette lyhyen tuokion ja kaveri lupaa lähettää sinulle tarjouksen ensi viikon loppuun mennessä
 4. Viimein tarjous tulee powerpoint tai pdf-muodossa sähköpostiisi
 5. Hinta lähes pudottaa sinut tuolilta ja hylkäät tarjouksen
 6. TAI…(jokainen meistä on tehnyt tämän virheen ainakin kerran) hyväksyt tarjouksen ja seuraa kahden kuukauden mittainen hiljainen jakso, jonka aikana jotain mahdollisesti tapahtuu. Viimein projekti on päätöksessä, eikä mistään ole oikeastaan ollut mitään hyötyä.

Olen itsekin toistanut samaa toimintamallia hyvän aikaa. Jossakin vaiheessa ymmärsin, että kaikki tarjouksen tekemiseen ja ideointiin käytetty aika on pois siitä oikeasta tekemisestä, jolla tuloksia saadaan. Toimintamalli ei palvele ketään.

On myös naiivia ajatella, että ulkopuolinen markkinointiosaaja voisi omalla isolla paketillaan, mitä ikinä siihen kuuluukaan, ratkaista yrityksesi markkinointiongelmat. Elämme monimutkaisessa maailmassa. Pelkästään Suomessa on viisi miljoonaa uniikkia ihmistä, jotka käyttäytyvät omalla tavallaan. Se, millainen markkinointitoimenpide toimii ja mikä ei, riippuu useista eri tekijöistä…vuodenajasta, kilpailutilanteesta, kohderyhmästä, talouden tilanteesta ja niin edelleen.

Jos 5, 10 tai 15 vuotta markkinassa toimineella yrittäjälläkään ei ole kristallipalloa, kuinka 30 minuutin tapaamisen jälkeen sellainen voisi löytyä ulkopuoliselta asiantuntijalta?

Markkinointipalveluiden ostamisessa tulisi olla kyse näkemyksen hakemisesta ja säännöllisestä tekemisestä oikeiden asioiden parissa. Parhaatkin suunnitelmat hylätään välittömästi, kun arki ja realiteetit painavat päälle. Pelkkä datatyökalun vilkaiseminen saattaakin paljastaa, että uusien nettisivujen sijaan yritys tarvii laadukkaampaa mainontaa. Mutta mitä jos toimistolla ei olekaan osaamista mainontaan? Jätetäänkö tämä pieni löydös kertomatta asiakkaalle?

Iso osa markkinointi- tai mainostoimistopalveluita myyvistä yrityksistä on kovin tykästyneitä omiin tuotteisiinsa. He ovat miettineet palvelupaketeilleen hienot nimet. Toimitussisältö on optimoitu siten, että tuotantokustannukset ovat matalalla ja palvelu on helppo toimittaa.

Mitä jos lääkäri diagnoosin tehtyään tarjoaisikin sinulle pakettiratkaisua? Siitä ei tulisi mitään, koska yksilölliset ongelmat vaativat yksilöllisiä ratkaisuja.

Sen sijaan että markkinointitoimisto olisi tykästynyt omiin palvelupaketteihinsa, sen tulisi olla tykästynyt omiin asiakkaisiinsa. Jos toimiston ei ole kannattavaa toteuttaa räätälöityjä ratkaisuja, sen ei pitäisi olla sinun ongelmasi.

Tulosten tekeminen on Zig Zaggia, ei yhden palvelupaketin toteuttaminen.

Tulosten tekeminen on Zig Zaggia, ei yhden palvelupaketin toteuttamista. Tuloksen tekemiseen sitoutunut markkinointikumppani tiedostaa tämän tosiasian, eikä rajoita tekemisiään palvelupaketeilla tai liian tarkkaan rajatuilla suunnitelmilla.

Paras tulos syntyy sellaisessa kumppanuudessa, jossa…

 1. Testataan ja pohditaan yhdessä ja  säännöllisesti uusia tapoja kasvattaa myyntiä ja liiketoimintaa – ei vain toteuteta omaa peruspakettia ja poistuta paikalta, kun tarjouksessa luvatut asiat on toteutettu
 2. Ollaan valmiita hylkäämään omat pakettiratkaisut ja menemään tehokkaampaa reittiä, jos asiakkaan etu niin vaatii
 3. Tehdään korjausliikkeitä testeistä saatujen tietojen pohjalta – ei vain raapaista pintaa

 Oikotietä tai hopealuotia onneen ei ole. Toisaalta, et voi välttyä onnistumisilta, jos pidät huolen siitä että et pysähdy missään vaiheessa.

Olen seurannut useita maailmanluokan markkinointiguruja jo vuosien ajan ja olen aina luullut, että heiltä nyt ainakin löytyy ratkaisun avaimet kaikkeen sormia napsauttamalla. Myöhemmin kuitenkin ymmärsin, että KENELLÄKÄÄN ei ole absoluuttisia vastauksia markkinointikysymyksiin. On vain olettamuksia, valistuneita arvauksia, uskomuksia ja työkaluja.

Pysähdy miettimään kunnolla, kysy asiakkailtasi, osta ulkopuolista näkemystä ja testaa uusia asioita joka viikko. Yhden paketin ostaminen ei riitä. Tarvitset kymmenen pakettia, joista yksi tai kaksi lopulta toimii. Internet on dynaaminen paikka, jossa tilanteet muuttuvat salamannopeasti. Älä rajoita toimenpiteitäsi yhteen pakettiin äläkä käytä yhden paketin toteuttamiseen kahta kuukautta, vaan pikemminkin kaksi viikkoa. Jos saat saunassa hyvän idean, kirjaa se ylös ja lähetä se markkinointikumppanillesi. Keskustelkaa seuraavassa viikkopalaverissa siitä, kuinka idea voitaisiin toteuttaa. Sinulla voi olla käsissäsi idea, joka pesee kaiken muun mennen tullen!

Kommentit, ideat ja ajatukset ovat tervetulleita, niin kuin aina.

-Teemu

The post Markkinointipalveluiden ostamisen problematiikka appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
http://www.internetmarkkinointi.fi/markkinointipalveluiden-ostamisen-problematiikka/feed/ 2
Kolme uutta kehitysideaa markkinointiisi http://www.internetmarkkinointi.fi/kolme-uutta-kehitysideaa-markkinointiisi/ http://www.internetmarkkinointi.fi/kolme-uutta-kehitysideaa-markkinointiisi/#respond Thu, 17 Mar 2016 08:45:42 +0000 http://www.internetmarkkinointi.fi/?p=3006 Saan useita ja useita yhteydenottoja, jotka kuuluvat näin: “Olisiko yritykseni markkinoinnissa mitään kehitettävää?” Esitänkin sinulle vastakysymyksen: Onko elämäntavoissasi kehitettävää? Onko taidoissasi kehitettävää? Onko parisuhteessasi kehitettävää? Kyllä! Aina löytyy kehitettävää. Mutta oletko koskaan ollut sairaalloisen innostunut jostakin? Ehkä uudesta autosta, ehkä uudesta teknisestä vimpaimesta, ehkä harrastuksesta, ehkä tulevasta tapahtumasta tai ehkä uudesta talosta. Kun seuraavan kerran […]

The post Kolme uutta kehitysideaa markkinointiisi appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
Saan useita ja useita yhteydenottoja, jotka kuuluvat näin:

“Olisiko yritykseni markkinoinnissa mitään kehitettävää?”

Esitänkin sinulle vastakysymyksen: Onko elämäntavoissasi kehitettävää? Onko taidoissasi kehitettävää? Onko parisuhteessasi kehitettävää? Kyllä! Aina löytyy kehitettävää.

Mutta oletko koskaan ollut sairaalloisen innostunut jostakin? Ehkä uudesta autosta, ehkä uudesta teknisestä vimpaimesta, ehkä harrastuksesta, ehkä tulevasta tapahtumasta tai ehkä uudesta talosta. Kun seuraavan kerran innostus iskee, tarkkaile itseäsi. Pistä merkille se tiedon nälkä, se tunne, kun ei kyllästy ja se kyltymätön sisällön jano. Tarkkaile kuinka paljon olet valmis panostamaan aikaa innostuksesi ruokkimiseen. Ja huomaa, kuinka herkässä rahasi ovat.

Laitoin muutama viikko sitten ennakkotilaukseen HTC Vive virtuaalilasit. Tekniikka on aina kiehtonut minua, enkä oikein tiedä miksi. Tiedän vain, että olen ÄÄRIMMÄISEN kiinnostunut “virtuaalitodellisuus-skenestä” ja siitä mitä kaikkea se vielä mullistaa.

Laitoin siis HTC Viven ennakkotilaukseen ja tilausvahvistus kertoi, että posti tuo minulle paketin “May 2016”. Mitä tein tilauksen jälkeen? En suinkaan jäänyt vain odottelemaan, vaan kaivoin kaiken sisällön aiheesta. Kolusin HTC Viven Youtube-kanavan läpi, kävin tykkäämässä heidän Facebook-sivuista ja selasin jokaisen nettisivuilta löytyvän blogiartikkelin läpi. Sen jälkeen aloitin googlettamisen aiheesta. Kun artikkelit alkoivat toistaa jo itseään, siirryin Steam-verkkopalveluun fiilistelemään HTC Vivelle lähitulevaisuudessa ilmestyviä pelejä. Katsoin esittelyvideot, luin pelien esittelytekstit ja arvostelut.

Myöhemmin huomasin, että aloitin kierroksen uudelleen! Menin tilaussivulle ikään kuin tekemään uutta tilausta, katsoin oliko hinta muuttunut, katsoin oliko toimituspäivämäärä muuttunut…

Kun minua kiinnostaa, minua OIKEASTI kiinnostaa. Ja tiedän varmuudella, että sinuakin kiinnostaa joku.

HTC Vive kyykkäsi sisältönälkäni edessä. Ei siksi, että HTC Vive olisi jotenkin epäonnistunut, vaan siksi, koska nälkäni oli heille vain liian suuri tyydytettäväksi.

Samalla tavalla myös sinun nettisivusi kyykkää nälkäisen ja innostuneen asiakkaan edessä. Useimmilla meistä on nettisivujen paikalla pelkät käyntikortit. Sen sijaan, että innostuisimme tarjoamastamme tuotteesta asiakkaamme kanssa, me vain toppuuttelemme ja tapamme innostuksen niukkasanaisuudella ja tyhjällä katseella. Muutamat blogiartikkelit, mitäänsanomattomat palvelukuvaukset ja geneerinen yrityksen tarina eivät yksinkertaisesti kestä tosielämän kriittistä tarkastelua.

Tässä sinulle siis kolme kehitysideaa, joilla erotut 100% varmasti kilpailijoistasi, oli tuotteesi tai palvelusi kuinka tylsä tai arkinen hyvänsä.

KEHITYSIDEA 1: Kiitos tilauksestasi -sivu ja kiitos tilauksestasi-viesti

Ostaminen on mukavaa. Kun tilaan brittiläisestä verkkokaupasta itselleni puvun, olen siitä ihan fiiliksissä. Kuvitella! Noin mahtavan näköinen puku noin nopealla toimituksella. WAU! Miltähän mä näytän siinä? Millainen kampaus sen kanssa sopisi? Mitähän ihmiset ajattelee kun kävelen se puku päällä töihin? Vähänkö mageeta päästä vähän erottumaan joukosta tällaisella puvulla. Olikohan niillä myynnissä myös kenkiä? Wau! Joko pääsit fiilikseen? Kuvittele ostavasi jotain, joka oikeasti innostaa sinua?

Sen sijaan että kauppa lähtisi “tanssimaan innostuksesta” asiakkaan kanssa, se lähettää yleensä vain tylsän kuittauksen siitä, että tilaus on vastaanotettu.

“Kiitos tilauksestasi. Jos jotain kysyttävää, ota yhteyttä” jne.

Ei fiilistelyjä, ei tarinoita, ei intohimolla kirjoitettua tervetuliaisviestiä, ei yrityksen mission kertaamista, ei tarjouksia lisätuotteista, ei mahdollisuutta tilata paketin mukana katalogia, jossa on alennuskoodi lisätilausta varten, ei mahdollisuutta päivittää pakettia kalliimpaan juuri sillä hetkellä.

Eikä kukaan varmasti lähetä jatkofiilistelyjä esimerkiksi seuraavien päivien aikana sähköpostiin. Hei, joko paketti tuli? Hei, tiedän että odottelet jo malttamattomana pakettiasi. Hei, joko avasit sen? Saitko sitä pelittämään? Huomasitko, että meillä on tällainen Facebook-ryhmä? Tiesitkö, että voit tehdä tuotteellasi myös näitä asioita? Huomasitko, että meillä on myynnissä myös tämä parempi malli?

Tämä kaikki on sellaista palvelua, sellaista ihailtavaa huolellisuutta, josta asiakas nauttii täysin siemauksin. Se on viihdyttämistä, vakuuttamista ja sitouttamista. Se saa asiakkaan innostumaan ja kun asiakas innostuu, hän käyttää myös rahaa.

Avoin, rohkea ja intohimolla terästetty jälkifiilistely on ÄÄRIMMÄISEN tehokas tapa sitouttaa asiakas brändiin ja varmistaa, että tämä tilaa vielä vuosienkin päästä. Huolellisuus ja ajatuksella toteutettu asiakaskommunikointi jättää vahvan tunnejäljen, jonka ansiosta nouset vahvasti kilpailijoidesi yläpuolelle valintatilanteissa.

KEHITYSIDEA 2: Mitä kaikkea hyvää tuotteestasi tai palvelustasi seuraa?

Tämäkin on alue, jossa voi kehittyä loputtomiin. Suurin osa meistä markkinoijista jää täysin lähtökuoppiin oman tuotteen hyötyjen kommunikoinnissa. Jokainen myyjä osaa luetella tuotteensa päällimmäiset hyödyt, mutta harva on valmis menemään seuraavalla tasolle. Jos sinulla on parturi, puhut ehkä asiakkaillesi siitä, kuinka kohentunut ulkonäkö lisää itsevarmuutta esimerkiksi työhaastattelussa tai treffeillä. Mutta on parturissa paljon muutakin fiilisteltävää! Kun näytät paremmalta ja sinulla on itsevarma olo, kävelytyylisi muuttuu määrätietoisemmaksi, ryhtisi kohentuu, hymyilet enemmän, uskallat katsoa ihmisiä silmiin, nautit enemmän ihmisten kanssa olemisesta ja uskallat olla rohkeasti oma itsesi, joka taas on avain henkiseen hyvinvointiin. Huomaatko, kuinka isoihin hyötyihin keskittymällä hintafokus hetkeksi katoaa? Enää ei ole väliä, maksaako sinun parturisi 5 euroa kilpailijaa enemmän.

Myyt ihmisille, joilla kaikilla on samat halut ja tarpeet – tulla rakastetuksi, tuntea olonsa turvalliseksi ja toteuttaa itseään. Myit sitten parturikampaamo-palveluita tai toiminnanohjausjärjestelmiä, sukella rohkeasti syvälle tuotteesi tai palvelusi tarjoamissa hyödyissä. Jos järjestelmän ansiosta toimitusjohtaja voi kerrankin mennä ajoissa kotiinsa ja nauttia täysin stressittömät kaksi tuntia perheensä kanssa, mitä tämä muutos tarkoittaa pitkällä tähtäimellä? Eroa voi olla kuin elämällä ja kuolemalla. Kerro siitä!  Äläkä jätä kiveäkään kääntämättä, vaan tyhjennä koko pajatso! Me puhumme tuotteistamme usein, kuin niitä ostaisivat robotit. Siellä missä on ihmisiä, siellä tehdään tunteisiin perustuvia päätöksiä. Harva pystyy edes suojautumaan myyjältä, joka vetoaa taitavasti tunteisiin.

KEHITYSIDEA 3: enemmän, fiksummin, useammin (vähän teknisempää asiaa)

Jotta osaisit hyödyntää tehokkaammin resursseja, sinun on pakko ymmärtää internetmarkkinoinnin luonne. Annan esimerkin..moni miettii sitä, kuinka usein sähköpostia kannattaisi lähettää omalle uutiskirjelistalle. Tai kuinka usein Facebook-postauksia kannattaisi julkaista. Internet on kuitenkin ympäristönä sellainen, että yllättävän harva oikeasti näkee viestiäsi. Facebook-sivuillasi saattaa olla 10 000 tykkääjää, mutta todellisuudessa vain 500 näkee juttusi. Sähköpostilistallasi saattaa olla 3000 nimeä, mutta vain 20% avaa kirjeesi. Sinulla voi olla sellainen olo, että pommitat seuraajiasi jatkuvasti, mutta todellisuus voi olla ihan toinen. Ja sama juttu Facebookissa. Oletko koskaan kokeillut, miten postaustiheyden tuplaaminen näkyy sivustosi myynti- tai kävijämäärissä?

 1. Lähetä sama sähköposti muuttumattomana niille uutiskirjeen tilaajille, jotka eivät sitä ensimmäisellä kerralla avanneet. Vaihda vain otsikkoa ja yllätys yllätys, uudet 20% vastaanottajista avaa kirjeesi. Tässä vaiheessa alat ehkä ihmettelemään..miksi he eivät avanneet kirjettäsi ensimmäisellä kerralla? Huono päivä, huono hetki, kiire, sähköpostien tulva, puhelimessa, ruokatauko… syitä on monia. Tämä on lajin luonne.
 2. Älä palvele vain tosiostajia, koska niitä on nettisivuillasi kovin vähän. Tarjoa nettisivuillasi sisältöä myös niille, jotka eivät ole vielä valmiita ostamaan. Tästä on hyvänä esimerkkinä esite, katalogi tai opas, jonka voi ladata yhteystietoja vastaan. Saat kätevästi kerättyä listaa kiinnostuneista, joiden puoleen voit jatkossa kääntyä aina, kun tarvitset lisää myyntiä.
 3. Lisää sivuillesi Facebookin tarjoama seurantapikseli, jolla voit kerätä targetointilistaa sivuillasi vierailleista ihmisistä. Kun sitten joskus tarvitset nopeasti ja edullisesti asiakkaita, näytät Facebookissa mainoksia näille ihmisille.

Voisin jatkaa vaikka loputtomiin, mutta uskon että ymmärrät. Markkinointia voi kehittää loputtomiin. Voit kasvattaa kävijäliikenteen määrää hyödyntämällä useita eri kanavia, voit puristaa mainoksistasi enemmän tehoja irti ja ennen kaikkea voit kehittää asiakaskokemustasi, joka on yksi tehokkaimmista markkinoinnin keinoista.

Kerro ajatuksesi ja ideasi, jotka sait tästä artikkelista. Fiilistele hetki kanssani.

-Teemu

The post Kolme uutta kehitysideaa markkinointiisi appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
http://www.internetmarkkinointi.fi/kolme-uutta-kehitysideaa-markkinointiisi/feed/ 0
Toivominen vs. tekeminen http://www.internetmarkkinointi.fi/toivominen-vs-tekeminen/ http://www.internetmarkkinointi.fi/toivominen-vs-tekeminen/#respond Wed, 10 Feb 2016 06:56:37 +0000 http://www.internetmarkkinointi.fi/?p=2998 Kuvasin iPhonellani lyhyen videonpätkän, jossa puhun vastuun ottamisesta, järjestelmällisestä tekemisestä ja optimoimisesta. Kun sinulla on selkeys nykytilanteestasi ja halutuista lopputuloksistasi, markkinointi ja myynti muuttuu toivomisesta systemaattiseksi tekemiseksi, joka kääntyy tavalla tai toisella lopulta konkreettisiksi tuloksiksi. Käytössäsi on hurja määrä työkaluja, joilla voit selvittää nettimarkkinointisi nykytilanteen. Kun tiedät tarkasti missä olet tulosten suhteen, on aika määrittää […]

The post Toivominen vs. tekeminen appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
Kuvasin iPhonellani lyhyen videonpätkän, jossa puhun vastuun ottamisesta, järjestelmällisestä tekemisestä ja optimoimisesta.

Kun sinulla on selkeys nykytilanteestasi ja halutuista lopputuloksistasi, markkinointi ja myynti muuttuu toivomisesta systemaattiseksi tekemiseksi, joka kääntyy tavalla tai toisella lopulta konkreettisiksi tuloksiksi.

Käytössäsi on hurja määrä työkaluja, joilla voit selvittää nettimarkkinointisi nykytilanteen. Kun tiedät tarkasti missä olet tulosten suhteen, on aika määrittää tavoitteet. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää kuitenkin sitoutumista ja ennakkoluulotonta kokeilemista.

Hyödynnä nykyteknologia, tartu matalalla roikkuviin hedelmiin ensimmäisenä, toista toimivia keinoja useammin ja kokeilen rohkeasti uusia keinoja, vaikka olisit toimialasi ensimmäinen!

-Teemu

Ps. Julkaisen aika paljon juttuja Facebookissa, joten käy seuraamassa tai lisäämässä minut kaveriksi jos haluat seurata tekemisiäni tarkemmin

The post Toivominen vs. tekeminen appeared first on Internetmarkkinointi.fi.

]]>
http://www.internetmarkkinointi.fi/toivominen-vs-tekeminen/feed/ 0